Саша Лоскутов
21 февраля 2023

В Еквадорі будуватимуть із кокаїну

Влада Еквадору почала використовувати кокаїн у якості будівельного матеріалу. Наркотичну речовину змішують з цементом, піском та водою для створення бетонних платформ. Південноамериканська країна стала першою у світі, яка реалізує подібну методику офіційно, повідомляє Reuters.

Зображення — Reuters.

Зображення — Reuters.

Спочатку конфісковані блоки кокаїну подрібнюють в промислових машинах на сміттєпереробному заводі на околиці столиці Кіто. Туди додають також скло, прострочені ліки та навіть відходи нафти.

Коли шлам схоплюється, то вступає в реакцію з іншим присутнім матеріалом, утворюючи стабільну, тверду та непроникну матрицю, яка запобігає просочуванню кокаїну в землю або його вилученню.

Зображення — Reuters.

Зображення — Reuters.

Влада Еквадору використовує матеріал для заповнення отвору глибиною 15 метрів шарами бетону, який згодом утворить підлогу складу на заводі. Наразі було використано близько 350 тонн подрібненого кокаїну та кокаїнової пасти, вилучених між 2021 і 2022 роками. Ця процедура допомагає звільнити поліцейські центри збору наркотиків. Близько 83 тонн кокаїну очікують на інкапсуляцію.

За словами Пабло Раміреса, директора відділу розслідування боротьби з наркотиками Еквадору, для спалювання тонни кокаїну може знадобитися близько 12 годин, але для інкапсуляції такої ж кількості потрібно менше 3 годин.

Під час каденції президента Гільєрмо Лассо Еквадор активізував зусилля по боротьбі з бандами, які використовують країну як транзитний пункт для доставки кокаїну до Сполучених Штатів і Європи.

 

За даними поліції країни, кількість вилучених в Еквадорі наркотиків у 2021 році майже подвоїлася порівняно з попереднім роком і склала понад 210 тонн, це переважно кокаїн.

 

Хоча кількість вилучень у 2022 році дещо знизилася, вона залишається високою, а обсяги перевищують доступний простір на 27 поліцейських складах, де наркотики зберігаються перед знищенням. Рекордні обсяги також перевищують потужність печей, які зазвичай використовуються для спалювання.

читайте также
Комментарии