Валерій Лавровський
13 февраля 2023

У Туреччині заарештовують забудовників постраждалих від землетрусу будівель

Турецький уряд почав розслідування з пошуку винних у масовому обвалі будівель під час землетрусу 6 лютого. Декілька підрядників уже затримано через недбалість та недоліки у будівництві, повідомляє Politico.

Фото — Ozan Kose / AFP.

Фото — Ozan Kose / AFP.

Міністерство юстиції наказало владі в постраждалих районах створити «департаменти з розслідування злочинів, пов’язаних із землетрусом». Також на локаціях мають призначити прокурорів для висунення кримінальних звинувачень проти всіх, хто причетний до обвалу погано побудованих будівель.

За словами віцепрезидента Туреччини Фуата Октайа, вже відомо про 131 особу, відповідальну за обвалення будівель і загибель людей у ​​10 постраждалих від землетрусу провінціях. Із них 114 взято під варту.

6 лютого у турецькій провінції Газіантеп, що недалеко від сирійського кордону, сталося три землетруси магнітудою 7,8 бала за Ріхтером. Це найпотужніший землетрус у країні з 1939 року. Станом на 12 лютого кількість загиблих у Туреччині перевищила 29 тисяч осіб, постраждалих — близько 80 278. Зруйнованих або сильно пошкоджених будівель — 24 921.

читайте также
Комментарии