Валерій Лавровський
08 июля 2022

В Японії створили програму, яка видаляє фото оголених дітей

Японський стартап Smartbooks розробив додаток зі штучним інтелектом, який видаляє з телефонів дітей фотографії оголених частин тіла. Так у країні борються зі сексуальною експлуатацією в інтернеті, повідомляє Vice.

Фото — Getty Images.

Фото — Getty Images.

Програма Kodomamo розпізнає фотографії оголених статевих органів, нижньої частини живота та грудей. Коли зображення виявлено та стерто, додаток надсилає повідомлення опікунам неповнолітніх, інформуючи їх про фото.

Питання сексуальної експлуатації неповнолітніх привернуло підвищену увагу під час пандемії COVID-19. Дитячий фонд ООН і ВООЗ попередили батьків про те, що діти проводять більше часу вдома і можуть піддаватися більшому ризику стати жертвами у мережі.

За даними японської поліції, у 2021 році жертвами подібних злочинів, стали 1811 дітей, що є найбільшим показником за всю історію. Приблизно третина цих випадків порушувала закон Японії про «дитячу порнографію», включаючи випадки селфі оголених дітей.

У розробці додатку взяли участь співробітники Університету охорони здоров’я Фуджіта та поліцейського відділку префектури Накамура. Наразі сервіс знаходиться на стадії бета-тестування.

читайте также
Комментарии