Валерій Лавровський
15 июня 2022

В Японії будуть саджати у вʼязницю на рік за образи в інтернеті

Парламент Японії прийняв закон, згідно з яким передбачено покарання за кібербулінг. Це штраф до 300 тисяч єн або позбавлення волі до одного року. Про це повідомляє Insider із посиланням на Japan Times.

Зображення — Hiroko Oshima.

Зображення — Hiroko Oshima.

Раніше за аналогічне звинувачення штрафували на суму до 10 тисяч єн або утримували під вартою до 30 днів. Новий закон також продовжить строк позовної давності з одного року до трьох. Він має набути чинності пізніше цього літа.

Закон був прийнятий через два роки після того, як 22-річна рестлерша Кімура Хана покінчила життя самогубством. В одній із серій шоу «Будинок з терасою» між учасниками відбувся конфлікт, і фанати й телеглядачі вдалися до кібербулінгу через соціальні мережі. Після її смерті Netflix призупинив проєкт.

Згідно з Кримінальним кодексом Японії, образи та наклеп вважаються двома різними злочинами. Як повідомив CNN представник Міністерства юстиції, публічна образа принижує людину, не посилаючись на конкретні факти чи дії. У наклепі йдеться про факти щодо особи, яку намагаються обмовити. Яку міру образи будуть вважати кримінальною у кібербулінгу — невідомо.

читайте также
Комментарии