Елеонора Чорноморченко
05 июля 2022

Українці, які перебувають на військовому обліку, не зможуть виїжджати з місця проживання без дозволу військкомату – Генштаб ЗСУ

5 липня Генштаб ЗСУ підтвердив інформацію в своєму профілі в Facebook, що тепер для виїзду зі своєї області призовники, військовозобов’язані та резервісти мають отримати спеціальний дозвіл. Такі правила діють на час воєнного стану та прописані в законі України «Про військовий обовʼязок та військову службу» ще з 1992 року, проте досі не існувало чітко визначеного алгоритму для отримання довідки.

Фото – Армія Inform.

Фото – Армія Inform.

Генштаб розповів, що наразі вже розробив спеціальний механізм, який регулюватиме ці правила. Залежно від категорії субʼєкта дозвіл зможуть видавати на період від 30 діб до одного року.

Надалі планують також додатково унормувати ці правила для людей, які систематично перетинають межі інших областей через роботу чи особисту необхідність.

Нагадуємо, що раніше ми писали про те, що Мінцифри у співпраці з Міноборони, Мінекономіки та Генштабом створюють механізм, завдяки якому «айтівці» зможуть залишати кордони України для участі у спеціальних заходах.

читайте также
Комментарии