Саша Лоскутов
06 июля 2022

Українці можуть їздити між областями без дозволу військкомату — ЗСУ

Генштаб ЗСУ офіційно скасував необхідність отримувати дозволи на переміщення між областями України для військовозобов’язаних. Такі підсумки засідання з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Фото — Костянтин Ліберов

Фото — Костянтин Ліберов

Тепер буде розроблено оновлений документ на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Як заявляє Залужний, наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів.

5 липня Генштаб ЗСУ підтвердив інформацію в своєму профілі в Facebook, що тепер для виїзду зі своєї області призовники, військовозобов’язані та резервісти мають отримати спеціальний дозвіл. Такі правила діють на час воєнного стану та прописані в законі України «Про військовий обовʼязок та військову службу» ще з 1992 року, проте досі не існувало чітко визначеного алгоритму для отримання довідки.

Далі почалось пояснення щодо інших пояснень, а українці не розуміли, чи можна взагалі виходити з дому без довідки з військкомату. Ситуація досить мемна, тому ось зібрали.

читайте также
Комментарии