Валерій Лавровський
08 февраля 2023

Створено колекцію одягу, що блокує систему розпізнавання облич

Італійський стартап Cap_able випустив колекцію одягу Manifesto Collection, яка захищає дані носія від системи розпізнавання облич. Це візерунки, розроблені алгоритмами штучного інтелекту так, що будь-яка система ідентифікуватиме  власника одягу як тварину, повідомляє Dezeen.

Фото — Cap_able.

Фото — Cap_able.

За словами дизайнерів, розробку вже протестували за допомогою YOLO — найшвидшої  системи виявлення об’єктів у реальному часі. Користувачі або не можуть бути виявлені програмним забезпеченням, або ідентифікуються як тварини, чий відбиток вбудований у візерунок. Тобто власників одягу можуть виявити як собак, зебр чи жирафів, але не людей.

Колекція Manifesto має на меті підвищити обізнаність про право на конфіденційність біометричних даних. Вона включає в себе джемпери, футболки, штани та сукні. Над колекцією працювали протягом дев’яти місяців досліджень і шляхом тестування різних зображень, алгоритмів, в’язальних машин і матеріалів. Сам матеріал було створено шляхом накладання однієї нитки на полотно, роздруковане на 3D-принтері. Так алгоритмам складніше розпізнавати обличчя.

читайте также
Комментарии