Валерій Лавровський
08 июля 2022

Невідомі підірвали «американський Стоунхендж»

В окрузі Елберт невідомі підірвали монумент Скрижалі Джорджії. Пам’ятник, відомий як «американський Стоунхендж», вважали сатаністським через його таємниче походження та пророчі гравюри, повідомляє Insider.

Фото — Jon Thompson.

Фото — Jon Thompson.

За попередніми даними поліції, невідомі підірвали вибухівку близько четвертої ранку у середу, 7 липня. На відео з камер спостереження видно, як сріблястий седан покидає місце невдовзі після вибуху. Відомо, що ніхто не постраждав, але решту монумента довелось знести.

Скрижалі Джорджії містять довгий напис вісьмома сучасними мовами: англійська, іспанська, суахілі, гінді, іврит, арабська, китайська і російська. На вершині пам’ятника є коротший напис на 4 стародавніх мовах: аккадській, класичній грецькій, санскриті і староєгипетській.

У 2008 році пам’ятник зазнав вандалізму — на ньому написали «Ісус переможе тебе, сатаніст» та «Барак Обама — мусульманин» та облили поліуретаном, який було складніше зчистити з граніту, ніж фарбу. У вересні 2014 року на Скрижалях з’явилися нові графіті — символи та написи «Я Ізіда, богиня кохання» та «Я вижену пітьму».

читайте также
Комментарии