Валерій Лавровський
13 июня 2022

Японський архітектор Хірокі Мацуура допоможе у відбудові Ірпеня

Архітектор Хірокі Мацуура, засновник бюро MADMA urbanism+landscape та MASA Architects, розробить майстер-план Ірпеня, в якому будуть підкреслені міські особливості. Про це повідомив колишній мер міста Володимир Карплюк.

Хірокі Мацуура. Фото — Max Drobinenko.

Хірокі Мацуура. Фото — Max Drobinenko.

Під час зустрічі з Олександром Маркушиним, мером Ірпеня, Хірокі Мацура поділився власним баченням сучасного містобудування та враженнями від міста.

«Я був у 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь — це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди», — зазначив Хірокі Мацура.

Проєктним менеджером з боку Ірпеня виступить Володимир Співак, СЕО Товариства «Відважних» та інвестиційної групи MOLODIST.

Команда MADMA urbanism+landscape розповіла, що побачила багато трагічних сцен, а також стала свідком того, як «мужньо живуть мешканці Ірпеня, які з нетерпінням чекають на його відновлення».

Ми писали, що британський архітектор і дизайнер Норман Фостер дав згоду брати участь у відновленні Харкова після війни. Він відомий за проєктом хмарочоса Сент-Мері Екс у Лондоні.

читайте также
Комментарии