Валерій Лавровський
23 сентября 2022

Скільки днів треба працювати українцям, щоб заробити на iPhone 14 Pro. Інфографіка

Щоб купити iPhone 14 Pro на 128 GB, українцям потрібно пропрацювати 98,1 дня. Про це свідчить новий «Індекс айфона» від знижкового сервісу Picodi, у якому зіставляються місцеві ціни на новий iPhone із заробітною платою в різних країнах світу.

Фото — Apple.

Фото — Apple.

В Україні iPhone 14 Pro в базовій комплектації (128 GB) коштує 52 499 гривень. Вартість у США становить 999 доларів, проте це «чиста» ціна, актуальна лише для чотирьох штатів, де податок з продажу становить 0%.

Згідно з даними Пенсійного фонду України, середньостатистична заробітна плата в Україні становить 11 236 гривень. Таким чином, середньостатистичний українець повинен відпрацювати 98,1 дня, щоб зібрати гроші на iPhone 14 Pro. Це за умови, що він буде відкладати на покупку всі зароблені гроші. Минулого року кількість днів становила 69.9 дня.

Швидше за все новий iPhone зможуть придбати мешканці Швейцарії — за 4,6 дня, у США — за 5,7 дня, в Австралії — 6,1 дня. Найгірший результат показав Таджикістан — 179,5 дня. Друге і третє місце з кінця займають Туреччина і Киргизстан — 146,7 і 136,3 дня відповідно.

Аналітики Picodi брали інформацію з сайтів органів державної статистики або відповідних міністерств. Місячну зарплату вони поділили на 21 — середню кількість робочих днів у місяці. Індекс був розрахований на підставі офіційних цін iPhone 14 Pro (128 GB) у регіональних магазинах Apple або в авторизованих продавців.

Дуже коротко: війна поставила під загрозу нашу роботу, тому ми просимо вас допомогти й далі робити те, що в нас добре виходить, — розповідати про культуру, науку, доказову медицину та психологію, історію, архітектуру та урбаністику, права людини, секс і фемінізм. А ще якими постають ці теми при погляді крізь призму війни.

 

Як це зробити?

 

Patreon | Банка Monobank | PayPal: info@mayak.org.ua

читайте также
Комментарии