Елеонора Чорноморченко
10 августа 2022

Італія подає до суду на Словенію через бальзамічний оцет

Італійський уряд розпочинає судову справу проти Словенії та звинувачує країну у плагіаті. Причиною стали плани Словенії стандартизувати своє виробництво оцту та продавати будь-який винний оцет, змішаний з концентрованим фруктовим соком або суслом, як «бальзамічний оцет».  Про це повідомляє The Guardian.

Фото — Delizia Estense.

Фото — Delizia Estense.

Італія стверджує, що використання назви загрожує традиційним виробникам в італійському місті Модена, тому уряд прагне захистити справжність своєї знаменитої приправи. Річ у тому, що термін aceto balsamico di Modena (бальзамічний оцет Модени) існує ще з 2009 року і офіційно його можуть використовувати лише виробники в Модені та регіоні Емілія-Романья.

Італія оцінює використання Словенією назви «бальзамічний оцет» як загрозу ринку вартістю в один мільярд євро. Наразі позов розглядатиме спеціальна комісія, яка у разі необхідності, передасть справу до суду Європейського Союзу.

Однак поки невідомо, наскільки успішною буде процес. У 2019 році італійські виробники бальзамічного оцту вже програли подібну справу. Тоді вони хотіли заборонити німецькій компанії використовувати назви aceto або aceto balsamico для продажу своїх оцтових продуктів.

Німецький бізнес маркував свою продукцію термінами balsamico та Deutscher balsamico. Однак суд постановив, що назва aceto є загальноприйнятою, а balsamico — це прикметник, який зазвичай використовується для позначення оцту з гірко-солодким смаком.

читайте также
Комментарии