Валерій Лавровський
18 ноября 2022

Італійських священників знову звинувачують у випадках сексуального насильства

Католицька церква Італії провела внутрішнє розслідування та виявила 68 підозрюваних у сексуальному насильстві над дітьми. Випадки сталися протягом останніх двох років. Серед обвинувачених: священники, церковні працівники та вчителі релігії, повідомляє The Guardian.

Фото — David Schrott.

Фото — David Schrott.

Загалом звинувачення висунули 89 осіб. Із них 12 стосувалися дітей віком до 10 років, 61 — дітей віком 10-18 років. 16 жертв були старше 18 років, церква визначила цю групу як «вразливих осіб» — звинувачення стосувалися неадекватної поведінки та дотиків з боку працівників церкви.

Такий звіт презентували на Конференції італійських єпископів 17 листопада. Він є частиною першого в історії церкви розслідування зловживань у її рядах. Коли опублікують цей звіт — невідомо.

Як пише Deutsche Welle, церковні чиновники досліджують ще 613 справ про сексуальне насильство, які були подані до Ватикану з 2000 року. За словами Франческо Занарді, засновника асоціації жертв насильства Rete L’Abuso, кількість жертв за останні 22 роки може становити біля двох тисяч.

читайте также
Комментарии