Елеонора Чорноморченко
25 октября 2022

Вживання канабісу посилює біль після операції. Дослідження

Науковці з Американського товариства анестезіологів виявили, що дорослі люди, які вживають канабіс, відчувають сильніший біль після операції. Результати свого дослідження вчені представили на щорічній зустрічі Anesthesiology, повідомляє Medical Xpress.

Фото — Depositphotos.

Фото — Depositphotos.

Дослідники проаналізували записи майже 35 тисяч дорослих пацієнтів, які мали планові операції в клініці Клівленда у 2010-2020 роках. 1681 з них споживав марихуану протягом 30 днів до операції.

В результаті з’ясувалося, що пацієнти, які вживали канабіс, відчували на 14% більше болю протягом першої доби після операції у порівнянні з пацієнтами, які ніколи не вживали канабіс. Крім того, пацієнтам, які вживали канабіс, потрібно було на 7% більше опіоїдів після операції.

У ході дослідження науковці хотіли зрозуміти, як канабіс може вплинути на відчуття болю після операції. Адже деякі ранні роботи показували, що марихуана з великою кількістю психоактивної сполуки ТГК може полегшувати хронічний біль.

Один з авторів дослідження розповів, що потрібні подальші аналізи, щоб остаточно визначити вплив канабісу на результати хірургічного втручання. Це допоможе зрозуміти, яким має бути коректний постхірургічний контроль болю.

читайте также
Комментарии