Елеонора Чорноморченко
19 октября 2022

Ямайка заборонила транслювати музику про наркотики та злочинність

Комісія з телерадіомовлення Ямайки заявила, що відтепер у країні заборонено транслювати по радіо та телебаченню контент, який прославляє наркотики та злочинність. Влада країни таким чином хоче скоротити кількість матеріалів, які «можуть створити враження, ніби злочинність є загальноприйнятою рисою ямайської культури та суспільства».

Фото — Joshua Cogan.

Фото — Joshua Cogan.

Згідно із новим законом, у країні заборонене відтворення будь-якого аудіо- чи відеозапису, живої пісні чи виступу, який пропагує та/або прославляє шахрайство, незаконне використання або зловживання наркотиками, незаконне або шкідливе використання зброї або будь-яку іншу форму незаконної чи злочинної діяльності.

У заяві також вказано, що канали мають уникати «міського сленгу», який описує заробляння грошей, банківські перекази, придбання багатства або розкішний спосіб життя.

Такі обмеження прийняли в межах боротьби країни з високим рівнем насильства із використанням зброї. Згідно з даними дослідницького центру Insight Crime, торік Ямайка дійсно мала найвищий рівень вбивств у Карибському басейні.

Заборона викликала негативну реакцію музикантів Ямайки, які сказали, що вважають це проблемою свободи слова. На їхню думку, уряду країни потрібно першочергово усунути першопричини насильства, наприклад, економічну кризу, спричинену пандемією.

читайте также
Комментарии