Валерій Лавровський
03 сентября 2022

Оголошено учасника на висування на «Оскар» від України

Український Оскарівський Комітет завершив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію «Оскар». Він отримав лише одну заявку на участь — фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач, повідомляє пресслужба відомства.

«Клондайк» — художній фільм, який розповідає про місцеву родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Головні герої Ірина та Анатолій очікують народження першої дитини, але війна жорстоко вривається в їхні життя разом із уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Тепер оскарівський комітет перевірить фільм на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата у номінації «Найкращий міжнародний фільм».

У 2019 році на номінацію на премію «Оскар» від України також було висунуто лише одну стрічку — «Додому» режисера Нарімана Алієва. Цього року він також входить до складу оскарівського комітету.

Превʼю — кадр із фільму «Клондайк».

читайте также
Комментарии