Валерій Лавровський
02 сентября 2022

У США знесуть лабораторію з серіалу «Дивні дива»

Закинуту психіатричну лікарню на околицях Атланти, штат Джорджія, демонтують. Будівля відома як Національна лабораторія Гоукінза з серіалу «Дивні дива» на Netflix, повідомляє The Architect’s Newspaper.

Фото — Counse.

Фото — Counse.

Інститут психічного здоров’я Джорджії заснований у 1965 році на території маєтку Аси Ґріґґса Кендлера-молодшого — сина засновника Coca-Cola. Будівля була сполучена з сусідніми спорудами мережею підземних тунелів.

Після закриття установи у 1997 році її придбав Університет Еморі, розташований поряд. Приміщення планували переобладнати під біотехнологічний центр, але будівля так і залишилася закинутою. Зараз заклад оголосив про плани збудувати на цій ділянці великий комплекс для людей похилого віку.

Також реставрують  розташовану поруч садибу Кендлера на 22 кімнати, яку використовували для зйомок «Щоденників вампіра» та тих же «Дивних див». Після ремонту резиденцію планують здавати в оренду для проведення вечірок та громадських заходів.

У серіалі «Дивні дива» у Національній лабораторії Гоукінза проводили експерименти над дітьми з паранормальними здібностями. Внаслідок трагічного інциденту одна з героїнь відкриває двері в інший світ.

читайте также
Комментарии