Поліна Литвиненко
25 марта 2022

Українські композитори створили семигодинну п‘єсу «Маріуполь»

Українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко зробили семигодинну музикальну інсталяцію «Маріуполь». Фрагмент п‘єси представили на Фестивалі української сучасної музики у Нью-Йорку.

Фото — Мстислав Чернов.

Фото — Мстислав Чернов.

Твір був написаний ще 22 лютого для цимбал та мікротональної бандури. На 21-й день вторгнення РФ автори переробили п‘єсу, зробивши з неї семигодинну композицію-інсталяцію. Її перше виконання відбулось в Івано-Франківську.

«Коли ми планували трансляцію п’єси, думали про те, чи не доведеться переривати семигодинний перформанс на повітряні тривоги. Адже саме тривалість твору, це нескінченне програвання схожих патернів впродовж семи годин, була центральною художньою ідеєю перфомансу», —  прокоментував композитор та засновник лабораторії сучасної опери Opera aperta Роман Григорів

За словами Григоріва, під час виконання твору вони думали лише про події в Маріуполі, адже саме в той день бомбили Маріупольський театр.

Композитори також надіслали частину п’єси у Нью-Йорк, де 20 березня її увімкнули на Фестивалі української сучасної музики.

читайте также
Комментарии