Олександра Подгорна
30 июня 2022

«Мавпу з повітряних куль» продали за $11,5 мільйона на користь України

«Мавпу з повітряних куль (пурпурну)» Джеффа Кунса з колекції Віктора та Олени Пінчук придбали за $11,5 мільйона. Це відбулося на аукціоні Christie’s 28 червня, ім’я покупця не розголошують. Як повідомили у фонді Пінчуків, усі отримані кошти мають піти на гуманітарні потреби України.

Фото — фонді Пінчуків. 

Фото — фонді Пінчуків. 

Зараз артоб’єкт встановили на площі Сент-Джеймс, що біля штаб-квартири Christie’s у Лондоні, там він залишиться до 3 липня. Меценати планують виділити кошти, зокрема, для важко поранених під час бойових дій військових та цивільних громадян, які потребують термінового протезування, лікування та реабілітації.

Твори Джеффа Кунса відносять до числа найдорожчих серед сучасних витворів мистецтва. Інша його скульптура «Собака з повітряних куль» була придбана за $58 мільйонів.

Про аукціон стало відомо ще на початку червня. «Справжня цінність мистецтва полягає в тому, щоб служити людству, і сьогодні не може бути вищого покликання, ніж підтримувати народ України», — прокоментував Джефф Кунс бажання Пінчуків продати скульптуру заради благодійності.

читайте также
Комментарии