Олександра Подгорна
09 июня 2022

Скульптуру Джеффа Кунса продадуть на користь України. Інша робота серії коштувала $25 мільйонів

28 червня на аукціоні Christie’s Віктор та Олена Пінчуки представлять скульптуру Джеффа Кунса Balloon Monkey (Magenta) — «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)». Усі виручені кошти підуть на протезування постраждалих під час війни в Україні. Про це подружжя повідомило на сторінці свого фонду.

 Balloon Monkey (Magenta). 

 Balloon Monkey (Magenta). 

Джефф Кунс — американський художник, відомий своєю пристрастю до кітчу, особливо у скульптурі. Його роботи входять до числа найдорожчих творів сучасних митців. Оцінна вартість предмета мистецтва Balloon Monkey (Magenta) — від 7 до 12 мільйонів доларів.

При цьому в 2008 році скульптура Кунса Balloon Flower (Magenta) була продана за 25,7 мільйони доларів та встановлена в саду в центрі Лондона. А в листопаді 2014 року Balloon Monkey (Orange) з тієї ж серії, що й поточний лот, досягла ціни продажу в 25,9 мільйони доларів — це рекорд вартості робіт художника.

За думкою Кунса, його скульптура уособлює дитячу невинність та радість, вона є монументальним символом надії та солідарності з тими військовими та цивільними, які зазнали жахливих втрат.

Пінчуки сподіваються залучити гуманітарну допомогу для України на аукціоні. Зібрані кошти будуть направлені зокрема для важко поранених під час війни військових та цивільних громадян, які потребують термінового протезування, лікування та реабілітації.

«Справжня цінність мистецтва полягає в тому, щоб служити людству, і сьогодні не може бути вищого покликання, ніж підтримувати народ України», — прокоментував Джефф Кунс.

читайте также
Комментарии