Елеонора Чорноморченко
19 июля 2022

Найстаріший підвісний міст Лондона загорнули у фольгу

Метеорологічна служба Великобританії вперше в історії оголосила «червоне попередження про надзвичайну спеку». Через це місцева рада столиці вирішила загорнути Хаммерсмітський міст фольгою, щоб зберегти його прохолодним  у небезпечні дні. Про це повідомляє Insider.

Фото — ITV.

Фото — ITV.

Хаммерсмітський міст є одним із найстаріших підвісних мостів у світі, що робить його одним із найдорожчих в обслуговуванні та ремонті. Вперше його довелося повністю закрити ще в серпні 2020 року, коли внаслідок спеки в чавунних постаментах розширилися мікротріщини. Тоді для підтримки безпечної температури інженери покрили ланцюги конструкції над рівнем води фольгою та розробили спеціальну нічну систему охолодження вартістю 420 000 фунтів стерлінгів (понад 16 мільйонів гривень).

Фото — Wikipedia.

Фото — Wikipedia.

Наразі у Британії спостерігають рекордні підвищення температури. За прогнозами, у Лондоні 19 липня температурна позначка може сягнути до 38 градусів за Цельсієм.

В інших місцях країни підвищення буде до 40 градусів за Цельсієм. Раніше рекордну температуру реєстрували у Великобританії у 2019 році — тоді вона становила 101,66 градуса за Фаренгейтом.

читайте также
Комментарии