Валерій Лавровський
26 августа 2022

Наркотичні ліки в аптеках відпускатимуть за електронним рецептом

З листопада в Україні наркотичні (психотропні) лікарські засоби почнуть продавати за електронним рецептом. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровʼя.

Фото — Unsplash.

Фото — Unsplash.

Із випискою електронного рецепта пацієнту надходитиме смс із номером рецепта та кодом, який він має повідомити фармацевту в аптеці для отримання препарату. Для продажу таких ліків за електронним рецептом аптеки повинні обов’язково зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я.

Для медичних закладів передбачили перехідний період. Лікарі закладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я, повинні будуть призначати ці ліки за електронними рецептами. А в разі відсутності підключення до ЕСОЗ — за паперовими з використанням рецептурних бланків форми №3. З повним переліком наркотичних лікарських засобів можна ознайомитись за посиланням.

Це буде другий етап впровадження електронного рецепта на рецептурні препарати в Україні. Першим було запровадження електронного рецепту на антибіотики. У 2023 році очікується впровадження електронного рецепта на всі рецептурні препарати.

читайте также
Комментарии