Саша Лоскутов
03 ноября 2022

В Італії хочуть криміналізувати рейви

Новий уряд ультраправої премʼєр-міністерки Джорджі Мелоні Італії Джорджі Мелоні пропонує криміналізувати неузгоджені рейви. Організаторів івентів, на яких присутні понад 50 осіб, можуть карати шістьма роками тюремного увʼязнення. В уряді пропонують навіть прослуховувати телефони рейв-менеджерів. Про це повідомляє BBC.

Фото — Selector.

Фото — Selector.

Такому рішенню передував поліцейський рейд на один із рейвів у місті Модена, який проходив на складі. Правоохоронці нагрянули на танцювальний захід після неодноразових скарг мешканців міста. Техно-вечірка на честь Хеллоуїна, яку відвідали тисячі людей, тривала 48 годин. Рейвери планували залишитися до вівторка, але після візиту поліції покинули склад, попередньо прибравши приміщення.

Прем’єр-міністр Мелоні заявила, що новий закон спрямований на захист людей і нічим не відрізняється від інших європейських законів, але він стане сигналом того, що італійська держава більше не буде недбало ставитись до дотримання правил.

Попередній уряд розпочав роботу над зміною законодавства після того, як у 2021 році масовий рейв у центральному місті Вітербо закінчився загибеллю двох людей. Але проєкт нової правої адміністрації йде далі і вводить великі штрафи та конфіскацію звукових систем.

Критики запитують, чому уряд націлився на молодих рейверів, але проігнорував фашистський марш на вихідних в Предаппіо, в якому взяли участь 2000 одягнених в чорне прихильників диктатора Беніто Муссоліні. У цьому місті народився та похований італійський «дуче».

Марш неофашистів в Предаппіо. 2022 рік. Фото — FLAVIO LO SCALZO / REUTERS.

Марш неофашистів в Предаппіо. 2022 рік. Фото — FLAVIO LO SCALZO / REUTERS.

Міністр внутрішніх справ Маттео П’янтедозі заявив, що ці дві події — «абсолютно різні речі», оскільки марш Муссоліні не порушував громадський порядок і проводиться роками.

читайте также
Комментарии