Поліна Литвиненко, Костянтин Ліберов
24 апреля 2022

Наслідки ракетного обстрілу Одеси. Фото

23 квітня російські окупанти завдали ударів по Одесі. Ворожі літаки стратегічної авіації ТУ-95 випустили ракети з акваторії Каспійського моря. Дві ракети були збиті, однак інші потрапили в об’єкт військової інфраструктури та житловий будинок. Крім того, російські ракети влучили на місцеве кладовище та зруйнували більше тисячі квадратних метрів території.

Внаслідок ракетного удару сталася пожежа на площі 220 квадратних метрів між четвертим та п’ятим поверхом багатоповерхівки. Президент України Володимир Зеленський повідомив про 8 загинувших та 18 поранених мирних жителів.

Зараз рятівники ДСНС розбирають завали будинку.

Окрім рятівників, поліції та солдат ЗСУ з ТРО біля уламків будинку можна побачити місцевих, що чекають на можливість зайти у багатоповерхівку. Багато людей вибігли на вулицю без речей.

«Я був один вдома, коли це сталося. Будинок затрясся. Рюкзак схопив та побіг. Відкриваю двері  —  а там полум’я, усе горить. Пощастило тільки, що сусід мій перший метеором донизу спустився та сказав, що униз можна дістатись», — розповідає Денис.

На першому фото — уламки ракети, які працівники ДСНС вилучили з житлового будинку.

Сусідами Дениса з четвертого поверху були родина Глодан. Внаслідок обстрілу загинули Валерія Глодан та її тримісячна дитина.

Всі фото — Костянтин Ліберов.

Комментарии