Саша Лоскутов
03 января 2023

У штаті Нью-Йорк дозволили компостувати тіла людей

Нью-Йорк став шостим штатом США, який дозволяє компостувати тіла. Тепер труп померлої людини можна офіційно перетворити на добрива, що вважається екологічно чистою альтернативою похованню чи кремації. Про це повідомляє BBC.

Фото — Recompose.

Фото — Recompose.

Процес компостування відбувається в спеціальних наземних приміщеннях. Тіло розкладається протягом кількох тижнів після закриття в контейнері з вибраними матеріалами, такими як деревна стружка, люцерна і солом’яна трава. Воно поступово розпадається під дією мікробів. Потім близьким віддають отриманий грунт. Його можна використовувати для посадки квітів, овочів або дерев.

Американська фірма Recompose заявляє, що її послуги з компостування може заощадити тонну вуглецю порівняно з кремацією чи традиційним похованням. Викиди вуглекислого газу є головним фактором зміни клімату, оскільки вони затримують тепло Землі в явищі, відомому як парниковий ефект. Традиційні поховання з труною також споживають деревину, землю та інші природні ресурси.

У 2019 році Вашингтон став першим штатом США, який легалізував компостування дітей. Слідом за ним це зробили: Колорадо, Орегон, Вермонт і Каліфорнія.

Компостування людей вже легалізовано по всій Швеції. А природні поховання — під час яких тіло ховають без труни або з труною, що біологічно розкладається — дозволені у Великобританії.

читайте также
Комментарии