Валерій Лавровський
26 декабря 2022

Ізраїльські вчені виявили 100 000 нових видів вірусів. Дослідження

Вчені з Тель-Авівського університету виявили близько 100 тисяч РНК-вірусів. Це в дев’ять разів перевищує кількість відомих науці хвороб, повідомляє Israel National News.

Зображення — Christina Krivonos / Shutterstock.

Зображення — Christina Krivonos / Shutterstock.

РНК-віруси виявили у зразках ґрунту, в океанах, озерах та багатьох інших екосистемах. Дослідники вважають, що їх відкриття може допомогти в розробці антимікробних препаратів і в захисті від шкідливих для сільського господарства грибків і паразитів.

Деякі віруси можуть завдати шкоди людям, але переважна кількість заражає тільки бактеріальні клітини — деякі з них живуть у людському організмі й люди навіть про це не підозрюють. За словами вчених, у дослідженні використали нові обчислювальні технології для видобутку генетичної інформації, зібраної з тисяч різних точок відбору проб по всьому світу.

Також науковці виявили, як РНК-віруси зазнали різних процесів акліматизації протягом еволюції, щоб адаптуватися до різних носіїв.

РНК-вірус — вірус, генетичним матеріалом якого є рибонуклеїнова кислота. Відомі захворювання, спричинені РНК-вірусами: застуда, грип, COVID-19, гарячка денге, гепатит C, гепатит E, поліомієліт тощо.

читайте также
Комментарии