Саша Лоскутов
19 июня 2022

Рада заборонила російську музыку та імпорт книг із РФ. Що це означає

Верховна Рада заборонила програвати російську музику та кліпи в українських медіа та громадських просторах. Крім того, парламент заборонив імпорт книг з РФ, Білорусі та окупованих територій України

Фото — Facebook.

Фото — Facebook.

Про заборону російських музикантів:

Заборона стосуватиметься радіо, телебачення, всіх видів громадського транспорту, освітніх закладів, готелів, ресторанів, розважальних закладів. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Желєзняк.

Важливо: заборонять програвати та проводити гастролі виконавців, які отримали громадянство країни-агресора після 1991 року, не відмовилися від нього та підтримують війну в Україні.

 

Виняток: російські виконавці, котрі засуджують війну в Україні. Їх список буде пізніше складено та затверджено СБУ.

Згідно з новим законом, ротація українських виконавців має становити на радіо та ТБ не менше 40%. Раніше було 35%.

За відповідний законопроєкт проголосували 303 нардепи.

Фото — Facebook.

Фото — Facebook.

Про заборону імпорту книг з РФ та Білорусі:

Парламент заборонив імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі.

Йдеться про книги авторів, які є громадянами РФ та Білорусі після 1991 року, підтримують війну в Україні та не відмовилися від громадянства РФ.

Виняток: російськомовна література, ввезена в країну приватними особами, не для продажу, у кількості не більше 10 екземплярів, яка не містить антиукраїнської риторики.

Законопроєкт підтримали 306 депутатів.

читайте также
Комментарии