Валерій Лавровський
23 февраля 2023

Сіетл першим у США заборонив кастову дискримінацію

Міська рада Сіетлу схвалила постанову, яка забороняє дискримінацію за кастовою ознакою. Це перше місто Сполучених Штатів, яке зробило такий крок, повідомляє CNN.

Фото — John Froschauer / AP.

Фото — John Froschauer / AP.

Документ прирівнює касти до таких захищених категорій, як раса, релігія та гендерна ідентичність. Він забороняє дискримінацію при працевлаштуванні, житлі, громадських приміщеннях та інших сферах і дозволяє пригнобленим людям подавати скарги.

Прихильниками постанови виступили десятки людей різних рас, релігій і каст. Серед них звичайні працівники, члени профспілок, прогресивісти, індуїсти, сикхи та мусульмани.

Кастова дискримінація зазвичай діє в південноазійських країнах. Сама система виникла в стародавній Індії та сягає корінням в індуїзм, однак її сучасна форма розвинулася під час багатовікового панування мусульман і Британії. Зараз її можна знайти практично в усіх країнах Південної Азії та релігійних громадах.

Кастова система особливо актуальна в Сіетлі, одному з найбільших технологічних центрів США, де розташовані великі компанії, які наймають велику кількість іммігрантів з Південної Азії. Під час громадських слухань кілька людей дали свідчення про те, як касти проявлялися на роботі та в інших місцях.

читайте также
Комментарии