Валерій Лавровський
04 мая 2022

У Шанхаї жінка з собакою місяц жила у телефонній будці через карантин

У Шанхаї жінка з собакою місяц жила у телефонній будці через жорсткий локдаун. Вона втратила роботу та була вимушена жити на вулиці, повідомляє Vice.

Фото — Getty Images.

Фото — Getty Images.

Жінка приїхала у Китай, щоб працювати, проте вона не змогла знайти нову роботу через локдаун. Не в змозі платити за квартиру, вона переїхала до телефонної будки разом із собакою. Це не перша ситуація у Шанхаї — деякі мігранти спали на картонках на парковках, під мостами та в наметах на тротуарах.

Як пише державна газета China Youth Daily, жінка заявила, що почала жити у телефонній будці ще у січні. Так було до моменту, поки опівночі минулого тижня не прибули поліцейські, які викинули її речі на бордюр і заклеїли будку скотчем. Від пропозиції влади дати притулок вона відмовилась і залишилась сама — інших мігрантів не випускають за територію притулку через карантинні обмеження.

На початку квітня влада Шанхаю запровадила карантин на невизначений термін. Це сталося через зростання кількості захворювань на COVID-19. До цього локдаун пообіцяли завершити 5 квітня.

У багатьох шанхайців немає потрібних ліків, закінчилася їжа. Також почастішали випадки самогубств. Гаряча лінія психологічної допомоги Шанхаю працює без вихідних.

читайте также
Комментарии