Саша Лоскутов
04 февраля 2023

Швейцарія запускає пілотну програму продажу канабісу

Швейцарська влада дозволила легальний продаж канабісу для рекреаційного використання в місті Базель і для обмеженої кількості обраних учасників. Пілотна дослідницька програма називається Weed Care. Її мета — зрозуміти форми регулювання продажу в аптеках, щоб використати ці знання для підготовки майбутнього законодавства, повідомляє High Times.

Фото — Richard T.

Фото — Richard T.

У програмі беруть участь 400 кандидатів. Усі вони є мешканцями Базеля, які вже вживають канабіс і є повнолітніми. Вони можуть придбати канабіс в кількох аптеках, у тому числі в Базельському університеті та міській університетській психіатричній клініці. Швейцарська компанія Pure Production отримала замовлення на постачання канабісу для роздрібної торгівлі.

Пілотна програма триватиме два з половиною роки. У рамках програми державні регулятори будуть суворо стежити за учасниками. Тим, хто може придбати марихуану, заборонено ділитися нею з кимось поза програмою.

Кожного учасника регулярно опитуватимуть про його звички споживання та вплив канабісу на його фізичне та психічне благополуччя. Дані, зібрані в рамках програми, фактично визначатимуть, яке законодавство щодо канабісу запровадить Швейцарія в майбутньому.

Спеціальне програмне забезпечення буде вести облік усіх учасників дослідження. Це дозволить диспансерам відстежувати продажі та окремі кількості, відпущені учасникам.

Дослідження Weed Care є важливим кроком на шляху до запровадження нормативних актів щодо контролю за вживанням коноплі дорослими у Швейцарії. Очікується, що вартість легального канабісу досягне понад 1 мільярд доларів і може створити понад 4000 робочих місць у цій альпійській країні.

Минулого, 2022-го, року влада Швейцарії також оновила закон країни про медичний канабіс. Згідно з новим законодавством, пацієнти, які вживають медичну марихуану, можуть вільно отримувати рецепти на ліки з марихуани від свого практикуючого лікаря. Тільки продукти CBD із вмістом ТГК менше 1% дозволені для використання в медицині.

читайте также
Комментарии