Саша Лоскутов
03 февраля 2023

В Австралії психіатрам дозволили призначати MDMA та псилоцибін

Австралійські психіатри зможуть призначати MDMA проти посттравматичного стресового розладу та псилоцибін для лікування резистентної депресії. Обидва препарати використовувалися експериментально та терапевтично десятиліття тому, перш ніж їх криміналізували, повідомляє The Guardian.

Зображення — Julia GR.

Зображення — Julia GR.

Австралійська адміністрація лікарських засобів визнала «потенційну користь» використання MDMA псилоцибіну та дозволила продовжити клінічні випробування в Австралії.

MDMA є діючою речовиною пігулок «екстезі». Речовину були розроблено як засіб для поліпшення згортання крові в 1912 році, в 1970-х її почали використовувати в терапевтичних сеансах у США. У 1980-х MDMA у формі пігулок здобули популярність на вечірках та танцполах. У 1987 році були заборонені в Австралії.

 

Псилоцибін — це психоактивна речовина, яка міститься в галюциногенних грибах і викликає змінений стан свідомості. Її вже довгий час тестують як ліки від депресії, ПТСР і різного роду залежностей.

Доктор Девід Калдікотт заявляє, що контрольоване постачання як MDMA, так і псилоцибіну «може надати драматичний вплив на стани, які часто вважаються стійкими до сучасного лікування», і особливо принесе користь військовослужбовцям, які повернулися з австралійських сил оборони.

«Безпечна ”повторна медикалізація” деяких історично заборонених наркотиків є дуже бажаним кроком у відхід від демонізації препаратів, що тривала десятиліттями», — заявив Калдікотт.

Доктор Стівен Брайт, старший викладач і директор відділу психоделічних досліджень у науці та медицині в Університеті Едіт Коуен, сказав, що це рішення зробило Австралію «першою країною у світі, яка офіційно визнала МДМА та псилоцибін ліками».

Це «важливий крок у реформі наркополітики», сказав він, але додав, що для схвалених психіатрів потрібна велика підготовка.

читайте также
Комментарии