Саша Лоскутов
06 июля 2022

Пірсинг та тату частіше зустрічаються у людей з дитячими травмами. Дослідження

Німецький психолог Марейке Ернст та її колеги вважають, що татуювання та пірсинг частіше зустрічаються у тих, хто в дитинстві піддавався жорстокому поводженню або отримував недостатньо уваги з боку батьків. Про це повідомляє PsyPost з посиланням на дослідження у журналі BMC Psychology.

Фото — Beth Macdonald.

Фото — Beth Macdonald.

Вчені досліджували зв’язок повідомлень про жорстоке поводження з дитиною та нехтування нею з придбанням модифікацій тіла (татуювань і пірсингу) у репрезентативній вибірці німецької громади. Це 1060 учасників віком від 14 до 44 років. Серед учасників, які повідомили про жорстоке поводження у дитинстві, 48% мали татуювання чи пірсинг.

«Дослідження підтверджує позитивні асоціації татуювань та пірсингу з жорстоким поводженням та зневагою у дитинстві у репрезентативній вибірці населення. Це стосувалося не лише фізичного насильства, а й емоційних форм травми», – зробили висновок дослідники.

Попередні дослідження людей з татуюваннями та пірсингом пов’язували їх із заниженою самооцінкою та більшою потребою в унікальності. Люди, які пережили травму, можуть звернутися до модифікації тіла як способу подолання минулого досвіду. Незважаючи на це, не вистачає досліджень щодо модифікації тіла та жорстокого поводження з дітьми, на які спрямоване це дослідження.

Але дослідження має важливе обмеження. З перехресного дослідження неможливо зробити причинно-наслідкові висновки.

читайте также
Комментарии