Валерій Лавровський
04 июля 2022

У Техасі лікарні припинили робити аборти

Верховний суд штату Техас заборонив місцевим клінікам робити процедуру аборту. Раніше лікарі могли переривати пацієнткам вагітність строком до шести тижнів, повідомляє Associated Press.

Фото — Montinique Monroe.

Фото — Montinique Monroe.

Мова йде про закон проти абортів 1925 року. Він став недійсним після рішення справи «Ро проти Вейда», проте 24 червня Верховний суд США скасував рішення 1973 року, залишивши політику абортів на розсуд штатів.

Постанова суду призвела до припинення абортів у чотирьох клініках Техасу, а працівникам довелося пояснювати жінкам, чому прийоми скасовано.

Техас — другий за чисельністю населення та другий за площею штат США, населення якого складає 27,4 мільйона людей.

Після рішення Верховного суду США скасувати конституційне право на аборт, про який ми розказували тут, деякі штати відразу почали криміналізовувати операцію переривання вагітності. Серед перших був штат Міссурі. Також у Монтані припинили надання медикаментозних абортів пацієнткам, які живуть у штатах, де діють заборони.

Google заявила, що автоматично видалятиме інформацію про користувачів, які відвідують клініки абортів або інші місця, які можуть спровокувати переслідування: консультаційні центри, центри безпліддя, заклади лікування залежностей, клініки для схуднення та клініки косметичної хірургії тощо.

читайте также
Комментарии