Валерій Лавровський
06 мая 2022

Фото дня. Викладач читає лекцію в окопах на Сході

Професор Ужгородського національного університету Федір Шандор читає лекцію з «Туризмознавства». На фронті він продовжує в онлайн-режимі вести предмети, бути присутнім на семінарах та наукових конференціях.

Фото — Віктор Щадей / Facebook.

Фото — Віктор Щадей / Facebook.

За словами військового Віктора Щадея, в перший же день війни Федір прийшов у військкомат і несе службу в батальйоні тероборони. Зараз він — на Сході України.

«Пішов до військкомату одразу після пар 24 лютого. Але занять зі студентами не кидав. Щопонеділка й вівторка у мене пари о 8 ранку – жодної я не пропустив. Завжди надаю перевагу ранковим заняттям: вичитав, а потім маєш час на іншу роботу. Ось тепер проводжу теоретичні заняття для туризмознавців і студентів ФСН, а на семінарах працюють аспіранти», — розповідає професор в інтерв’ю Медіацентру УжНУ.

Федір Федорович розказав, що з командуванням і товаришами по службі вдалося дійти згоди, щоб виходило поєднувати службу і пари. Чотири години чергування, інші чотири — відпочинок. Він вночі чергує, а зранку проводить пару. В інші дні займається «облаштуванням побуту» — копає траншеї тощо.

Каже, стрільба на фоні на пару не впливає — «звук такий, ніби трактор ходить».

читайте также
Комментарии