Валерій Лавровський
13 июля 2022

Twitter подав до суду на Ілона Маска — він передумав купляти соцмережу

Керівництво Twitter подало до суду на Ілона Маска за порушення його угоди про купівлю соцмережі на 44 мільярди доларів. Раніше голова Tesla відмовився від придбання акцій компанії, повідомляє Reuters.

Зображення — Reuters.

Зображення — Reuters.

Ілон Маск заявив, що розриває угоду, оскільки у Twitter не відповіли на запити щодо фейкових або спам-акаунтів на платформі. Керівництво відмовило у позові Маска, щоб голова SpaceX не створив власну соцмережу. При тому Twitter передав команді Маска доступ до 49 ТБ необроблених даних користувачів. Також Маск періодично ігнорував зустрічі з директорами платформи.

Окрім того, після оголошення угоди про купівлю Twitter у компанії «зріс» відтік співробітників, що «кинуло пляму на Twitter і його бізнес». Також керівництво платформи вважає, що Маск відмовився ще через нестабільність ринку — угода з фіксованою ціною стала менш привабливою.

До позова також прикріплюють твіти Ілона Маска для підтвердження його активності на платформі, а також суперечливих дій щодо угоди.

«Маск, мабуть, вважає, що він — на відміну від будь-якої іншої сторони, на яку поширюється договірне право штату Делавер, — має право змінити свою думку, розгромити компанію, порушити її діяльність, знищити акціонерну вартість і піти», — йдеться у скарзі.

Натомість Маск лише відповів твітом:

Ми писали, що Ілон Маск купив Twitter за 44 мільярди доларів. Угода повинна була завершитись до кінця 2022 року. Ймовірні оновлення детально описували за посиланням.

читайте также
Комментарии