Валерій Лавровський
19 сентября 2022

Вуді Аллен завершує кар’єру режисера (оновлено)

Американський режисер Вуді Аллен заявив про завершення режисерської кар’єри. Майбутня стрічка «Оса 22» стане останньою для нього, повідомляє Deadline.

Фото — Carolyn Cole.

Фото — Carolyn Cole.

Водночас Вуді Аллен пояснив, що надалі продовжить займатися написанням сценаріїв. Він додав, що у майбутньому планує видати власний роман. Зйомки «Оси 22» відбуватимуться в Європі та розпочнуться вже восени.

Вуді Аллен не вперше розповідає про плани припинити режисерську діяльність. У червні в інтерв’ю Алеку Болдвіну режисер заявив, що планує «зняти один чи два фільми» та в нього «зникли гострі відчуття» через те, що фільми почали виходити на стримінгових платформах, а не тільки в кінотеатрах.

За майже 60-річну кар’єру Вуді Аллен 16 разів був номінований на «Оскар» за найкращий сценарій. Також він чотири рази отримував нагороди від Американської кіноакадемії, зокрема за найкращу режисуру фільму «Енні Холл».

Оновлено. Вуді Аллен не заявляв про завершення карʼєри. Режисер пояснив, що його неправильно зрозуміли журналісти. Він думав про завершення карʼєри через потокові сервіси, але не має наміру цього робити.

Останніми роками режисер опинився у скандалі на фоні звинувачень від прийомної дочки Ділан Ферроу у сексуальних домаганнях. Дівчина стверджує, що Вуді Аллен згвалтував її у 1992 році, коли їй було сім. Аллен заперечував ці звинувачення.

читайте также
Комментарии