Елеонора Чорноморченко
29 сентября 2022

Гендиректора Yakaboo відсторонили із посади за сексистські висловлення. Що сталося

Генеральний директор книжкового магазину Yakaboo Іван Богдан написав на своїй сторінці у Facebook, що йде з посади, після звинувачень у сексизмі. Згідно з заявою самого Yakaboo, Богдана «відсторонили» за слова, що несумісні з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує компанія. Тимчасово функції СЕО виконуватиме Олена Безугла. Розбираємося, що сталося.

Фото — Facebook-сторінка Івана Богдана.

Фото — Facebook-сторінка Івана Богдана.

Під час онлайн-дискусії 28 вересня СЕО Yakaboo Іван Богдан заявив, що за статистикою частіше в їхніх книгарнях книжки купують жінки. Також чоловік пожартував, що жінки «як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки».

Слова Богдана спричинили обурення в мережі. Деякі користувачі навіть публікували скриншоти з видаленням застосунку та закликали бойкотувати книгарні Yakaboo. Під обуреними коментарями на власній сторінці директор відповідав, що його слова були невдалим жартом.

Сьогодні ж Іван опублікував заяву, у якій розповів, що йде з посади гендиректора та усвідомлює, що «такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації». Чоловік був одним зі співзасновників Yakaboo та працював у компанії з 2004 року.

Yakaboo також оприлюднила заяву, у якій перепросила та розповіла, що Богдан відсторонений від управління компанією. Проте у компанії також сказали, що впевнені, ніби «Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою».

читайте также
Комментарии