Поліна Литвиненко
23 мая 2022

Цифра дня. Кількість біженців у світі вперше перевищила 100 мільйонів

Кількість біженців та внутрішньо переміщених осіб, що були змушені залишити свої будинки через порушення прав людини або насильства, вперше в історії перевищила 100 мільйонів осіб. Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR).

Фото — Артур Бондаренко.

Фото — Артур Бондаренко.

Експерти вважають, що кількість біженців зросла до безпрецедентного рівня через війну в Україні та інші збройні конфлікти світу.

На кінець 2021 року кількість біженців сягнула 90 мільйонів, що було викликано війною в Афганістані, Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, М’янмі та Нігерії.

Через російське вторгнення вісім мільйонів українців були переміщені в межах країни внаслідок війни. Ще понад шість мільйонів осіб виїхали за кордон.

У звіті Центру моніторингу внутрішнього переміщення (IDMC) повідомляють, що кількість біженців у світі вже перевищує один відсоток населення Землі. До цих підрахунків включені люди, які залишили свої країни, просять політичного притулку за кордоном, а також 53,2 мільйони людей, які стали внутрішньо переміщеними особами через конфлікти в їхніх країнах.

читайте также
Комментарии