
Зображення — TIME.
Під час вибірки з 2605 робіт вчені посилались оцінили якість і надійність досліджень, розмір вибірки, критерії включення та інші методологічні аспекти. Загалом вони відібрали 40 досліджень, два з яких — клінічні.
Перше дослідження проведено на підлітках, а інше — на дорослих у віці 60 років і молодше з переддіабетним станом. У першому експерименті підлітків попросили пожувати жуйку з корицею, а в другому — з’їсти два грами кориці на білому хлібі. Виявилось, що жування жуйки з корицею покращує функцію пам’яті підлітків та зменшує тривогу. Робота за участі дорослих з переддіабетом не виявило значних змін у когнітивних функціях після вживання кориці.
За словами науковців, корицю можна використовувати як допоміжний засіб при лікуванні супутніх захворювань. Однак на цю тему необхідно провести додаткові дослідження. Також вони вважають, що у майбутньому цей огляд може надихнути інші групи дослідників на подальше вивчення впливу кориці на мозок.