Валерій Лавровський
07 февраля 2023

Кориця покращує пам’ять та здатність до навчання. Метааналіз

Дослідники з Університету медичних наук Бірджанда в Ірані проаналізували 40 досліджень по впливу кориці на когнітивні функції. Виявилось, що рослина може покращити пам’ять та здатність до навчання, а також зменшити деякі симптоми занепокоєння, повідомляє Medical Xpress.

Зображення — TIME.

Зображення — TIME.

Під час вибірки з 2605 робіт вчені посилались оцінили якість і надійність досліджень, розмір вибірки, критерії включення та інші методологічні аспекти. Загалом вони відібрали 40 досліджень, два з яких — клінічні.

Перше дослідження проведено на підлітках, а інше — на дорослих у віці 60 років і молодше з переддіабетним станом. У першому експерименті підлітків попросили пожувати жуйку з корицею, а в другому — з’їсти два грами кориці на білому хлібі. Виявилось, що жування жуйки з корицею покращує функцію пам’яті підлітків та зменшує тривогу. Робота за участі дорослих з переддіабетом не виявило значних змін у когнітивних функціях після вживання кориці.

За словами науковців, корицю можна використовувати як допоміжний засіб при лікуванні супутніх захворювань. Однак на цю тему необхідно провести додаткові дослідження. Також вони вважають, що у майбутньому цей огляд може надихнути інші групи дослідників на подальше вивчення впливу кориці на мозок.

читайте также
Комментарии