Валерій Лавровський
04 ноября 2022

Дивіться на концепт безпілотника з їстівними крилами

Дослідники зі Швейцарського федерального технологічного інституту в Лозанні презентували прототип дрону з крильцями з рисових коржиків. Їхня калорійність еквівалентна середньому сніданку, повідомляє IEEE Spectrum.

Фото — IEEE Spectrum.

Фото — IEEE Spectrum.

Розробники обрали рисові коржики через їх схожість зі спіненим поліпропіленом — матеріалом, який застосовується для виробництва крил дронів. Також це доступний матеріал і простий у лазерному вирізанні —  спочатку їх розрізають на шестикутники, а потім склеюють за допомогою желатину.

Ідея безпілотника полягає в ефективній доставці їжі тим, хто не має іншої можливості отримати до неї доступ. Дрон з їстівними крильцями дозволить продовжити життя людей на день-два.

Прототип розвиває швидкість близько 10 м/с. У майбутньому вчені планують додати ще більше їстівних частин, а також знайти спосіб доставляти вантажі, наприклад, воду. Контейнер для зберігання теж планується їстівний.

Комментарии