Елеонора Чорноморченко
14 июня 2022

У Швейцарії провели щорічний гігантський пікнік. Який він має вигляд

12 червня у центрі старого швейцарського містечка Сент-Ґаллен пройшла інсталяція під назвою Bignik. Усі охочі могли відпочити на величезному картатому полотні, яке створили із ковдр, простирадл, рушників та штор. Про це розповіли автори інсталяції у своєму релізі.

Фото — Tagblatt

Фото — Tagblatt

Полотна розкладають лише один день у році вже майже протягом 10 років. Щороку їх розмір збільшується, адже автори ідеї, браття-близнюки та художники Френк і Патрік Ріклін, разом з іншими мешканцями міста постійно доповнюють ковдру новими червоно-білими елементами. Наразі величезний плед складається із 2850 тканинних модулів. Цьогоріч виставка проходила з 11:00 до 18:00.

Виставку також можуть поєднувати з іншими подіями — так в попередні роки на величезній тканині проходили естафета вогню Спеціальної Олімпіади та Сімейний день у ювілейному контейнері IBK.

Фото — Tagblatt

«Bignik – це спроба створити спільну традицію для регіону. Викладені полотна виготовляли з ресурсів населення, що доводить їх зв’язок зі стародавньою місцевою текстильною традицією», — розповідають браття Рікліни.

Комментарии