Саша Лоскутов
14 октября 2022

Датська студія розробила нову систему плавучих будинків

Датська студія морської архітектури MAST розробила систему плавучих будівель Land on Water, яка має бути більш гнучкою та довговічною, ніж традиційні методи. Про це повідомляє Dezeen.

Система складається з модульних контейнерів, які можна заповнювати різними плавучими елементами. Вони можуть бути виготовлені з переробленого армованого пластику: перероблені буйки та поплавці з рибної промисловості або старі пластикові пляшки та контейнери. Ці плоскі модулі можна легко транспортувати по всьому світу та збирати в різних конфігураціях, щоб відповідати різним типам будівель.

Візуалізація, зроблена MAST, свідчить про те, що систему можна використовувати для будівництва плавучих парків, кафе та купалень.

Конструкція Land on Water також призначена для сприяння біорізноманіттю: зростанню молюсків і водоростей, а також створить середовище існування для риб і ракоподібних.

Зараз MAST розробляє прототип системи Land on Water, який планує представити на Всесвітньому конгресі архітекторів UIA, що відбудеться в Копенгагені в 2023 році.

Дизайн був розроблений за підтримки магната будівельної індустрії Губерта Ромберга та венчурної студії Fragile.

читайте также
Комментарии