Елеонора Чорноморченко
18 августа 2022

На МКС відправлять теплицю, в якій вирощуватимуть коноплі

Американська космічна корпорація Redwire планує у 2023 році відправити на Міжнародну космічну станцію першу комерційну теплицю. Під час польоту в ній вирощуватимуть промислові коноплі. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

Фото — American Chemical Society.

Фото — American Chemical Society.

Клієнтом компанії стала комерційна сільськогосподарська технологічна компанія Dewey Scientific. Саме на її замовлення вирощуватимуть коноплі та досліджуватимуть експресії генів цієї рослини. Весь експеримент триватиме 60 днів.

Головна мета теплиці Redwire Greenhouse — розширити можливості для наукових відкриттів у виробництві сільськогосподарських культур на Землі та забезпечити дослідження рослинництва в космосі. Компанія заявляє, що вирощування повноцінних культур у космосі буде критично важливим для майбутніх місій, оскільки рослини забезпечують їжу, кисень і регенерацію води.

Під час польоту Redwire хоче випробувати роботу теплиці в космічних умовах та оцінити її технічні характеристики — освітлення, вентиляцію та можливості стримування листя.

Технологія вирощування рослин, яка лежить в основі оранжереї, також належить компанії Redwire. Вона вже адаптована для польотів — має пристрої системи пасивної орбітальної доставки поживних речовин, розроблені в партнерстві з брендами Tupperware. Пристрої вже експлуатують на МКС.

Комментарии