Валерій Лавровський
30 июля 2022

В Європі зафіксували першу смерть від мавпячої віспи

Міністерство охорони здоровʼя Іспанії повідомило про першу смерть людини від мавпячої віспи. Відомо, що це також перший зареєстрований випадок у Європі та другий за межами Африки, повідомляє Reuters.

Фото — Unsplash.

Фото — Unsplash.

У своєму звіті МОЗ Іспанії заявило, що в країні підтверджено 4298 випадків. З 3750 пацієнтів, про яких відомство має інформацію, 120 були госпіталізовані. Про єдиний летальний випадок додаткових деталей наразі немає.

За даними ВООЗ, станом на 22 липня у всьому світі зареєстровано п’ять смертей від мавпячої віспи, усі в африканському регіоні. Проте 29 липня, разом із іспанським випадком, стало відомо про смерть від хвороби у Бразилії.

Загалом зараження мавпячою віспою зафіксовано у 70 країнах світу. Відомо про 20 800 хворих. Першу смерть зареєстрували наприкінці травня у Нігерії.

23 липня ВООЗ оголосила спалах інфекції надзвичайною ситуацією світового масштабу — це найвищий рівень небезпеки, яку організація може надати епідемії чи пандемії.

Ми писали, що вчені вперше виявили мавпячу віспу у спермі чотирьох чоловіків в Італії. Всі пацієнти мали незахищений одностатевий акт.

читайте также
Комментарии