Валерій Лавровський
04 ноября 2022

В Нідерландах дозволили стріляти у вовків з пейнтбольної зброї. Навіщо?

Влада голландського міста Арнем дозволила стріляти у диких вовків із пейнтбольної зброї після того, як у національному парку Де Хоге Велюве хижак прогулювався поруч із сім’єю з маленькою дитиною. Так у цій місцевості хочуть лякати тварин, щоб вони не підходили до людей, повідомляє The Guardian.

За словами представника влади, пейнтбольну зброю із шариками з фарбою обрано, щоб дозволити наглядачам парків бачити, які тварини вже підходили до відвідувачів. Вовки мають знаходитись на відстані не менше ніж 30 метрів від людей. Площа Де Хоге Велюве — 5400 гектарів.

Вовки, як правило, сором’язливі в оточенні людей. Тварини захищені, але можуть бути вилучені, якщо підійдуть занадто близько до людей. Захисники тварин вважають, що за поведінку вовків відповідає керівництво парку — в інших регіонах характер хижаків дуже відрізняється від місцевого.

Вважається, що в Нідерландах проживає щонайменше 20 дорослих вовків: зграя та дві пари в Велюве, пара на кордоні між провінціями Дренте та Фрісландія та 11 самотніх тварин, які бродять країною. Цього літа народилося щонайменше 16 вовченят.

Прев’ю — Getty Images.

читайте также
Комментарии