Елеонора Чорноморченко
07 сентября 2022

Нідерландське місто Гарлем заборонило рекламу м’яса в громадських місцях

У Нідерландах уряд міста Гарлем прийняв рішення про заборону рекламу м’яса в громадських місцях, щоб зменшити його споживання та викиди парникових газів. Нові правила наберуть чинності у 2024 році. Про це повідомляє The Guardian.

Фото — NOS.

Фото — NOS.

Рекламу м’яса заборонять на автобусах, укриттях та екранах у громадських місцях. Заборона також пошириться на святкові рейси, викопне паливо та автомобілі, що працюють на викопному паливі.

Нове рішення міста є частиною зусиль щодо скорочення споживання м’яса після опублікованих досліджень, які виявили, що м’ясо сприяє кліматичній кризі. Зокрема одне з досліджень показує, що для досягнення мети ЄС щодо нульового чистого викиду до 2050 року споживання м’яса необхідно скоротити до 24 кг на людину на рік. Нідерланди ж є найбільшим експортером м’яса в ЄС.

Рішення вже спричинило скарги працівників м’ясного сектора на те, що муніципалітет «заходить занадто далеко, кажучи людям, що для них найкраще».

Ініціаторка закону, урядовиця Зіггі Клазес відповіла на це так: «Нас не цікавить те, що люди печуть і смажать на власній кухні. Якщо вони хочуть продовжувати їсти м’ясо — це нормально. Однак ми не можемо водночас говорити людям про кліматичну кризу та спонукати їх купувати продукти, які є частиною причини».

читайте также
Комментарии