Елеонора Чорноморченко
11 августа 2022

У п’ятницю навколо земної орбіти пролетить «потенційно небезпечний» астероїд

За даними NASA, в п’ятницю 12 серпня повз Землю пролетить «потенційно небезпечний» астероїд розміром із синього кита. Його швидкість перевищуватиме швидкість звуку у 27 разів. Про це повідомляє Live Science.

Фото — NASA.

Фото — NASA.

Астероїд із назвою 2015 FF має орієнтовний діаметр від 13 до 28 метрів, що дорівнює середній довжині тіла дорослого синього кита. Він пролетить повз Землю зі швидкістю 33 012 км/год. Максимальне зближення з нашою планетою становитиме 4,3 мільйона кілометрів — це трохи більше ніж у вісім разів перевищує середню відстань між Землею та Місяцем.

NASA позначило його «потенційно небезпечним», як і всі космічні об’єкти, які швидко рухаються в межах 7,5 мільйона кілометрів від Землі. Астрономи завжди уважно спостерігають за такими небесними тілами, щоб зафіксувати будь-які ймовірні відхилення від їхніх прогнозованих траєкторій. Наприклад, якщо якийсь астероїд зіткнеться з іншим астероїдом, то потім він усе-таки може зіткнутися і з Землею.

Проте цього можна уникнути. Так, 24 листопада 2021 року NASA запустила космічний корабель, який має перенаправити небезпечний астероїд Dimorphos, збивши його з курсу восени 2022 року.

Також NASA оцінила траєкторії всіх навколоземних об’єктів до кінця цього століття. За її даними у цей період Землі не загрожує апокаліптичного зіткнення з астероїдами.

читайте также
Комментарии