Валерій Лавровський
01 декабря 2022

Поліція Сан-Франциско використовуватиме озброєних вибухівкою роботів

Наглядова рада Сан-Франциско дозволила місцевій поліції використовувати роботів у якості летальної зброї. Проте «за особливих обставин», повідомляє The Washington Post.

Фото — Robert Nickelsberg / Getty Images.

Фото — Robert Nickelsberg / Getty Images.

Згідно з оновленими правилами самооборони, ​​поліцейські можуть користуватися роботом у якості летальної зброї, «якщо ризик втрати життя громадян або офіцерів є неминучим і загрозу неможливо приборкати за допомогою використання альтернативних методів».

Департамент поліції користуватиметься вже існуючими безпілотниками: для розвідки, знешкодження бомб, рятувальних операцій тощо. Однак тепер до роботів можна прикріпити вибухівку для дезорієнтування або знешкодження підозрюваного.

На рішення наглядової ради звернули увагу критики, які виступають проти чергової мілітаризації поліції. Вони вважають, що у майбутньому роботами можуть користуватися й інші департаменти, а це сприятиме розробці більш озброєних апаратів.

Але рішення не остаточне. Наглядова рада Сан-Франциско має провести повторне голосування наступного тижня. Після цього це правило схвалить мер міста.

читайте также
Комментарии