Елеонора Чорноморченко
15 июня 2022

Річка Єллоустоун досягла рекордного рівня та змиває все на своєму шляху

Через рекордний рівень опадів Єллоустонський національний парк закрили для відвідувачів. У північній частині парку зафіксували численні підтоплення та зсуви доріг і мостів, тому людей евакуювали. Про це повідомляє CNN.

Фото — National Park Service via AP

Фото National Park Service via AP

Нещодавні сильні дощі та значний стік від танення снігу на високих висотах призвели до зростання рівня річки Єллоустоун, яка протікає через парк та кілька міст округу. В понеділок, 13 червня, колія річки досягла 4,23 м та перевищила історичний показник в 3,5 м, який зафіксували в 1918 році. Рекордною була і загальна кількість опадів — у деяких штатах в червні вона становила понад 400% від середньої по регіону.

Усі п’ять входів до Єллоустонського національного парку закрили на декілька днів, що є рідкісним для початку літнього туристичного сезону. Через стихію у парку знесло будинки, мости, а також в деяких місцях частково обвалилися дороги. Терміни відновлення та дату відкриття парку зможуть повідомити тільки тоді, коли негода зупиниться і в парку зможуть оцінити збитки.

 

Наразі посадові особи парку та округу працюють над евакуацією, до якої залучили два повітряні підіймачі та одну швидку рятувальну службу на воді. Деякі навколишні громади залишилися без безпечної питної води — місцеву воду не радять пити через поломку водопроводу та затоплення колодязів. Окрім того, у сусідньому окрузі Карбон, штат Монтана, затоплення пошкодило комунальні лінії, внаслідок чого деякі люди залишилися без електроенергії.

Комментарии