02 июля 2019

Гід по фестивалю Великий Дитячий День у Зеленому театрі

У Зеленому театрі 6-7 липня відбудеться Великий Дитячий День. Головною темою фестивалю стануть вибори героя – іронічної відповіді на надмірну політизацію суспільства. Замість політиків діти та дорослі на спеціальній виборчій дільниці зможуть обрати свого кумира: існуючого чи вигаданого. Так театрали хочуть з’ясувати, хто ж насправді є героєм у сучасному суспільстві.

Окрім цього буде чимало активностей на всій площі театру. Аби не розгубитися, Маяк підготував гід по майстер-класах, розвагах та лекціях фестивалю.

Великий Дитячий День

Коли: 6-7 липня

Де: Зелений театр, парк імені Шевченка, Одеса

Скільки: 80 гривень звичайний квиток, для 3 членів родини – 200 гривень, діти до 2 років – безкоштовно.

Проект Герої оживають спільно з командою Мистецького арсеналу продемонструє дітям, як працює доповнена реальність VR та класичні оптичні ілюзії. Діти придумують свого власного героя та його історію, а потім “оживляють” його за допомогою нових чи старовинних технологій. Допомагатимуть дітям сервіс доповненої реальності Simo AR, Школа анімації Pause to play та художниця Олена Науменко.

Представники Всесвітнього фонду природи WWF проведуть квест «Невловимий Осетер», присвячений рідкісним видам риб Причорномор’я. Під час гри діти дізнаються багато цікавої інформації про тваринний світ одеських водойм і відчують себе рибками, які рятуються від підступних браконьєрських сіток.

Проект Дорогоцінний пластик” навчить дітей сортувати пластик та переробляти його на корисні речі. Малеча навчиться переплавляти кришечки від напоїв у браслети, лампи та навіть сумки за допомогою спеціального пристрою. 

Лабораторія Independance Theater Lab навчатимуть дітей не тільки популярним рухам, але й відчувати ритм. Також діти створять власний танець, використовуючи природні рухи тіла.

Студія Aza Nizi Maza презентує виставку, присвячену 120-літтю Миколи Гоголя. Всі картини створені дітьми. Окрім цього, художники проведуть майстер-клас “Хтось й десь” по створенню об’ємних масок.

Допомагатимуть у розвитку творчих здібностей працівники Одеського Художнього музею. Мистецтвознавці проведуть серію лекцій, присвячених великим художникам. На території театру працюватиме Iнтерактивна Філармонія”. За допомогою спеціальної палички діти зможуть спробувати себе у ролі диригента великого оркестру. Музиканти гратимуть у такт рухам дитини.

Плануються також воркшопи від архітекторки Жанни Кисельової, майстер-клас з пластилінового леттерінгу та ілюстрації від дизайнерки Ольги Протасової. Буде працювати археологічна секція від науковців університету ім. Мечникова. Народні майстри проведуть етнографічні воркшопи.

Продовжуючи геройську тему, діти зможуть познайомитися та дізнатися про роботу поліцейських, рятувальників, лікарів та волонтерів благодійних фондів Одеси. 

Для дітей, які полюбляють відео буде працювати YouTube-будиночок. Там малеча зможе протягом хвилини агітувати за власного героя та спробувати свої ораторські таланти. Пізніше відео увійдуть у спеціальний геройський передвиборчий ролик.

Для тих, хто обирає бiльш активний вiдпочинок, на Великому Дитячому Дні буде чимало фізичних активностей та розваг. Чемпіонка України Діана Ключник навчить дітей стрибати на батуті. Плануються також відкриті тренування з фехтування, тенісу, капоейри, гімнастики та айкідо.

Наприкінці першого дня фестивалю відбудеться показ сімейного фільму “Зоопарк”, а наприкінці другого – буде оголошено результати виборів “Героя” у Зеленому театрі. Під час голосування територією амфітеатру будуть розвішені плакати із зображенням героїв на кшталт Бетмена, Бабусі, Лікаря тощо.

Всi фото взято з Фейсбук-сторiнки Зеленого театру.

Комментарии