Валерій Лавровський
16 февраля 2023

Amazon тестує безпілотне таксі без керма і педалей

Компанія Zoox, що належить Amazon, повідомила про дозвіл на їзду свого безпілотного таксі без керма та педалей. Автомобіль випробовуватимуть у Каліфорнії, повідомляє The Verge.

Фото — Zoox.

Роботаксі курсуватиме в обмеженій зоні у Фостер-сіті, що входить до Кремнієвої долини, у світлий час доби по суботах і неділях та за сприятливих погодних умов. Максимальна швидкість — 64 км/год. Як зазначили у The Verge, Zoox — це Toyota Highlanders, модернізована датчиками та камерами.

Джессі Левінсон, засновник Zoox, запевняє, що автономне таксі «десятки разів» успішно долало трикілометровий маршрут із пасажирами. Автомобіль жодного разу не мав проблем, попри наявність світлофорів, нерегульованих переходів, поворотів, інших транспортних засобів та пішоходів.

Левінсон зазначив, що Zoox — перші, хто розгорнув автономний транспортний засіб на дорогах загального користування. На відміну від Google, який більше пʼяти років тому перевозив пасажирів у власному роботаксі Firefly, його авто створено відповідно до федеральних стандартів безпеки.

читайте также
Комментарии